SPORTSPECIFIEKE BEHANDELING

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft. 

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Hij begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In zijn praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie. De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. 
In onze praktijk hebben we de beschikking over een ruime trainingsruimte, uitgerust met de modernste apparatuur, geschikt om op elk nivo te sporten.

Dus bent u herstellend van een blessure, die u al dan niet hebt opgelopen tijdens het sporten? Of wilt u een bijzondere sportieve prestatie gaan leveren, zoals het lopen van een marathon? Sport u op dit moment helemaal niet, maar zou u dat wel willen? Weet u niet hoe u tijdens het sporten het beste rekening kunt houden met uw handicap of chronische ziekte? Wilt u passend advies om binnen uw tak van sport blessures te voorkomen?  Meer weten over eerste hulp bij sportongevallen? Voor al deze situaties is er (sport)fysiotherapie!

De sportfysiotherapeut helpt u om zo snel en verantwoord mogelijk (weer) te kunnen sporten. Omdat de (sport)fysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en hoe uw blessure is ontstaan, kan hij als geen ander een passend behandel- of revalidatieplan maken. Hij stemt dit af op enerzijds uw (fysieke) mogelijkheden en anderzijds de sport, die u beoefent. Bij de behandeling worden zaken als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen betrokken.

In onze praktijk staan u een groot aantal behandelingsmogelijkheden ter beschikking: oefeningen met en zonder trainingsapparatuur, braces, taping en mobiliserende technieken. De (sport)fysiotherapeut zorgt dat u sportspecifiek en functioneel traint, zodat u herstelt tot op uw oorspronkelijke trainingsniveau.

CONTACT

Industrieweg 4
6871 KA Renkum
0317312247
info@fysioteamrenkum.nl

}

OPEN

MA 08:00 – 20:30 UUR
DI 08:00 – 20:30 UUR
WOE 08:00 – 20:30 UUR
DO 08:00 – 20:30 UUR
VRIJ 08:00 – 17:00 UUR
ZA 09:00 – 13:00 UUR

VOLG ONS

Volg onze praktijk op social media en blijf op de hoogte!

ONTWERP