Orthopedische revalidatie (4XT)

Afspraak maken

Over

Orthopedische revalidatie (4XT)

De 4xT methode is een orthopedische revalidatie methode voor een effectieve behandeling van gewrichtsklachten aan de rug, nek, ellenboog, schouder, knie en enkel.
Deze methode is ontwikkeld door Physio Physics en bestaat uit 4 stappen: Testen, Triggeren, Tapen en Trainen. Door middel van tapen in de richting die pijnvermindering en/of bewegingsverbetering geeft wordt geïrriteerd en/of beschadigd weefsel ontlast waardoor natuurlijk herstel kan optreden.

 4xT methode
T
esten: door middel van een aantal sneltesten bekijkt de fysiotherapeut wat er mis is met het gewricht, kapsel, pees of spier.
Tapen: na het testen wordt de beweging de goede richting ingestuurd en ook die richting ingetapet.
Triggeren: met mobilisatietechnieken zal de manueel therapeut de beweging van een gewricht insturen en vrijzetten.
Trainen: specifieke en doelgerichte medische fitnesstraining om de resultaten te behouden. 

Bij deze methode staan niet de spieren centraal maar de fascie. Fascie is het centrale bindweefsel dat alle botstukken, gewrichten, spieren en organen omringt en alles met elkaar verbindt. Door verklevingen van de fascie verandert de trek- en drukkracht, waardoor bewegingen afremmen, spieren verzwakken en pijn ontstaat. Via diverse 4xT protocollen gaat de fysio de gewrichten testen en behandelen.

Onze hierin gespecialiseerde therapeut Arielle behandeld hiermee niet alleen de symptomen zoals pijn, spierspanning, instabiliteit of spierzwakte, maar zij spoort de oorzaak van de klacht op en pakt deze aan.

Voor wie?
Mensen met gewrichtsklachten aan schouders, rug, nek, ellenboog, bekken, heup, knie en enkel hebben baat bij de 4Xt behandelmethode.
Ook zet de therapeut deze techniek in bij de behandeling van chronische aandoeningen zoals bij revalidatie na kanker, longziekten en littekenweefsel. De combinatie van stappen versterkt elkaar en combineert de beste aspecten van afzonderlijke therapieën.

Deze methode geeft veelal direct een positief resultaat.  

Vergoeding

Voor een behandeling volgens de 4xT methode geldt dezelfde vergoeding als voor reguliere fysiotherapie.

Fysiotherapeuten

die je kunnen behandelen

Arrielle Maessen

Fysiotherapeut