Heup- en Knieprothese

Afspraak maken

Over

Heup prothese en knie prothese

Als u een nieuwe heup of knie heeft gekregen, kunt u, na ontslag uit het ziekenhuis, met één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten starten met de revalidatie.

Gedurende de revalidatie is het belangrijk dat u onder begeleiding van de fysiotherapeut weer langzaam begint met bewegen en uw belastbaarheid opbouwt.

Hoelang de revalidatie duurt is voor iedereen verschillend. De gemiddelde fysiotherapeutische behandelperiode varieert van 3 tot 9 maanden. Soms kan het echter wel tot een jaar duren om tot een goed eindresultaat te komen.

Het is belangrijk om de spieren rond uw knie of heup te versterken. De behandeling richt zich dan ook met name op verbetering van spierkracht, stabiliteit, mobiliteit en coördinatie door middel van oefeningen.

Vergoeding
Na een operatie heeft u recht op een chronische machtiging. De eerste 20 behandelingen komen uit de aanvullende verzekering. Indien de aanvullende verzekering onvoldoende toereikend is, moet u de resterende behandelingen zelf betalen. Vanaf de 21e behandeling wordt fysiotherapie verder vergoed vanuit de basisverzekering. De chronische machtiging is vanaf de datum van de eerste behandeling maximaal één jaar geldig.

Pre-operatief

Het is raadzaam om de spieren rondom de heup of knie vóór de operatie al te versterken. Hoe fitter u de operatie in gaat, hoe beter u de operatie uitkomt en hoe sneller het herstel over het algemeen verloopt. Plan daarom voor de operatie al een afspraak bij ons in. 
Ook kunnen wij u vóór de operatie leren hoe de krukken te gebruiken. Na een operatie is het namelijk altijd even wennen aan het lopen en traplopen met krukken. 

Fysiotherapeuten

die je kunnen behandelen

Arielle Maessen

Fysiotherapeut