Revalidatie bij sportgerelateerde klachten

Afspraak maken

Over

Revalidatie bij sportgerelateerde klachten

Veel mensen die regelmatig sporten krijgen er vroeg of laat wel een keer mee te maken, een sportblessure. Tijdens het sporten kan het voorkomen dat je een blessure oploopt. Dit kan op allerlei verschillende manieren gebeuren.

Er zijn bepaalde factoren die het risico op een sportblessure verhogen, bijvoorbeeld een niet goed herstelde eerdere blessure, vermoeidheid of te weinig kracht.

Sportblessures komen vaak voor en zijn er in verschillende soorten en maten. De grootte of ernst van de blessures lopen sterk uiteen. In sommige gevallen ben je na 1 tot 2 weken alweer in staat om te sporten, maar in sommige gevallen kan de revalidatie wel tot een jaar duren.


Behandeling
Wanneer je een sportblessure hebt opgelopen is het belangrijk dat deze op de juiste manier wordt behandeld. Dat betekent dat er goed moet worden gekeken naar hoe en waarom deze blessure precies is opgelopen. Dit om te voorkomen dat eenzelfde blessure later weer terugkomt.

De fysiotherapeut probeert een behandelplan uit te stippelen die precies bij je sport past, zodat je zo snel mogelijk het sporten weer kunt hervatten. En om het risico op een terugkerende blessure zo veel mogelijk te verkleinen worden ook meteen de risicofactoren aangepakt.

Is een sportblessure te voorkomen?
Helaas niet. Maar je kunt wel het risico op een sportblessure zo veel mogelijk verkleinen. Dit doe je bijvoorbeeld door een goede warming-up te doen voordat je gaat sporten, en het sporten rustig op te bouwen. Zo voorkom je overbelasting.

Daarnaast is het belangrijk om spierversterkende oefeningen te doen voor die spieren die het meeste risico lopen op een sportblessure. Hoe sterker je bent, hoe minder de kans op blessures!

Gratis inloopspreekuur

Wekelijks zijn er gratis inloopspreekuren:
Iedere maandag van 19.00 – 19.30 uur in onze praktijk in Renkum; 
Iedere donderdag van 19.00 – 19.30 uur in Wilhelmina Sportpark in Heelsum voor leden van SCW’23

Het onderzoek is GRATIS en heeft enkel een onderzoekend karakter (een zogenaamde screening) om meer duidelijkheid te krijgen over uw (sport) blessure. U bent van harte welkom, met of zonder afspraak.

Fysiotherapeuten

die je kunnen behandelen

Yoran van Grootveld

Praktijkhouder

Thomas Volman

Fysiotherapeut

Christiaan Uil

Fysiotherapeut