Fysiotherapie voor ouderen

Afspraak maken

Over

Fysiotherapie voor ouderen

Veroudering is een natuurlijk proces, maar hoe ouder je wordt, hoe groter de kans wordt dat je klachten krijgt of minder mobiel wordt. De kans op problemen wordt groter als je niet (meer) voldoende beweegt. Speciaal voor kwetsbare ouderen en mensen op hoge leeftijd met complexe gezondheidsproblemen, bieden wij fysiotherapie voor ouderen aan met specifieke kennis over ouderen en ziektebeelden die veel voorkomen bij het ouder worden. De behandeling wordt in onze praktijk gegeven maar kan indien nodig ook aan huis worden gegeven. Het behouden of vergroten van zelfredzaamheid en het voorkomen van achteruitgang is hierbij een uitgangpunt om de kwaliteit van leven te behouden en/of te vergroten.

De behandeling
Met fysiotherapie voor ouderen (geriatrische fysiotherapie) willen we bereiken dat u zoveel mogelijk fysieke inspanningen kunt blijven doen. We proberen achteruitgang zo lang mogelijk te voorkomen. Ook na ziekte of operatie proberen we uw mogelijkheden op peil te houden. De behandeling bestaat vooral uit oefentherapie. Daarnaast geven we voorlichting en advies.

In onze praktijk hebben wij een ruime oefenzaal om samen met u aan een oefenprogramma te werken, afgestemd op uw doelen en wensen.

Vergoeding verwijzing
U heeft geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. De behandeling valt buiten het basispakket, maar wordt wel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.
Heeft u een chronische aandoening en een verwijzing van de huisarts/specialist dan wordt het vergoed vanuit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling.

Wij behandelen ook aan huis als dit wenselijk is. Dit kan alleen op verwijzing van de huisarts/specialist.

Waarvoor kunt u bij de fysiotherapeut terecht?

– Oefentherapie voor mobiliteit, kracht, balans en conditie.
– Valpreventie; omdat u gevallen bent of bang bent om te vallen.
– Neurorevalidatie bij o.a. de ziekte van Parkinson, dementie, cerebrovasculaire aandoeningen (beroerte). Wij zijn aangesloten bij het ParkinsonNet.
– Loopproblemen; advies ten aanzien van (loop)hulpmiddelen.
– Aanpassingen aan de leefomgeving bij (dreigend) verlies van zelfstandigheid.
– Pijnklachten ten gevolge van bijvoorbeeld artrose, osteoporose, reumatoïde artritis.

Fysiotherapeuten

die je kunnen behandelen

Manon Jansen

Fysiotherapeut

Niels Peters

Fysiotherapeut