FYSIOTHERAPIE

Een fysiotherapeut is deskundig op het gebied van bewegen. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Samen met de  fysiotherapeut werkt u aan meer bewegingsvrijheid en een betere kwaliteit van leven. De fysiotherapeut gaat samen met u aan het werk om u zo snel en zo goed mogelijk resultaat te laten behalen. Bij het opstellen van een behandelplan kijkt hij samen met u naar uw wensen, uw lichamelijke situatie en uw mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat u weer beter kunt bewegen. 

Bij Fysio Team Renkum staat een actieve benadering van de lichamelijke problemen op de voorgrond, maar wij staan ook open voor uw eerder opgedane ervaringen met fysiotherapie. Natuurlijk maken wij gebruik van de nieuwste onderzoek- en behandelingsmogelijkheden. Bij de fysiotherapeut kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. De fysiotherapeut geeft ook preventieve adviezen, voorlichting en biedt begeleiding om herhaling of verergering van klachten te voorkomen.

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Bijvoorbeeld: te gespannen spieren, peesontstekingen, bandpijn en artrose. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen en hart kunnen worden behandeld. Zoals o.a. de gevolgen van MS, CVA (beroerte), COPD en Hartinfarct.

Fysiotherapie is een behandeling aan het lichaam al dan niet op verwijzing van een arts. Al vanaf 2006 kunt u ook zonder verwijzing van een arts een bezoek brengen aan de fysiotherapeut. Dit is de Directe Toegangelijkheid Fysiotherapie (DTF). Of fysiotherapie ook uw klacht kan verhelpen, moet blijken tijdens de screening en / of intake en onderzoek maar is tevens afhankelijk van uw eigen inzet. Voor meer informatie over fysiotherapie kunt u ook de website van onze beroepsgroep, het KNGF bezoeken. www.defysiotherapeut.com