Revalidatie na operatie

Afspraak maken

Over

Revalidatie na operatie

Na een operatie heeft u vaak nog moeite met het uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. Onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten werkt u aan uw herstel.

Wij bieden revalidatie en training aan na operaties aan de heup, knie, enkel, schouder, ellenboog, rug- en nekhernia.

Afhankelijk van uw operatie en uw doelen wordt er een persoonlijk en gericht behandelplan opgesteld. Meestal is deze gericht op balans, coördinatie, spierkracht en conditie.

De revalidatie is erop gericht u zo snel mogelijk weer uw dagelijkse activiteiten en/of sport uit kan voeren.  

Hoelang de revalidatie duurt is afhankelijk van uw hulpvraag en van het soort operatie die u hebt ondergaan. Tussentijds zal er regelmatig met u geëvalueerd worden om na te gaan of de gestelde doelen worden behaald of dat deze eventueel bijgesteld moeten worden.

De te behalen doelen worden altijd in overleg met u opgesteld. Hierbij houden wij uiteraard rekening uw mogelijkheden na de operatie.

Revalidatie kan, indien nodig, bij u thuis plaatsvinden. Voor revalidatie na een operatie heeft u een verwijsbrief van de arts of specialist nodig.
Wij stellen uw chirurg/orthopeed op de hoogte van uw voortgang.

Wordt u binnenkort geopereerd?

Bij de meeste operaties is het raadzaam om vooraf alvast te starten met trainingen in onze oefenzaal. Het herstel na de operatie verloopt daarna vaak sneller en beter.

Fysiotherapeuten

die je kunnen behandelen