Oncologische revalidatie

Afspraak maken

Over

Oncologische revalidatie

Kanker is een ingrijpende ziekte die grote gevolgen kan hebben voor uw dagelijks leven. Chemokuren en bestralingen die u eventueel ondergaat hebben veel impact op uw lichaam. Hoe beter uw conditie en belastbaarheid, hoe sneller u herstelt tijdens en na uw revalidatieproces.

Voor wie?
Veel mensen hebben als gevolg van kanker of de behandeling ervan te kampen met vermoeidheid, pijn, krachtverlies, stijfheid, spannings-klachten, oedeemvorming en conditieverlies.

Oncologische revalidatie is geschikt voor (ex-) kankerpatiënten die klachten ervaren als gevolg van hun ziekte en/of behandeling.

Vergoeding & verwijzing
Heeft u een verwijzing van de huisarts/specialist dan wordt fysiotherapie vaak vergoed vanuit de basisverzekering vanaf de 21ste behandeling.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Er zijn verschillende soorten behandelingen mogelijk, afhankelijk van uw hulpvraag. Hieronder volgen een aantal voorbeelden:

  • Oefentherapie gericht op het verbeteren van conditie, spierkracht, de beweeglijkheid van gewrichten en het behouden van de mobiliteit
  • Het behandelen van vochtophopingen in bijvoorbeeld arm, borst of been als gevolg van het verwijderen van lymfeklieren, operatie of bestraling
  • Het verminderen van beperking (stijfheid) en pijnklachten veroorzaakt door littekens of bestralingsschade.
    De huidelasticiteit kan ook nog jaren later sterk verminderen.
    Met bindweefsel technieken en litteken behandelingen gaan we dit proces tegen.
  • Advies over voeding, bewegen en adem- en ontspanningstherapie (eventueel door onze leefstijlcoach). Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat sporten heel zinvol is vóór, tijdens en na een oncologisch traject. Voldoende lichaamsbeweging verminderd in elk geval de kans op borstkanker.

Fysiotherapeuten

die je kunnen behandelen

Arielle Maessen

Fysiotherapeut