Wereld Beroertedag

Wereldwijd gezien is een beroerte de belangrijkste oorzaak van invaliditeit en de op een na belangrijkste doodsoorzaak. Daar staan we dit jaar eens extra bij stil op Wereld Beroertedag. Denk niet dat overkomt mij niet. Een beroerte kan iedereen overkomen, altijd en overal.

Het goede nieuws is dat ondanks de complexiteit van een beroerte er manieren zijn om een beroerte te overleven en de kans op hersenbeschadiging te verkleinen. Mits de beroerte op tijd wordt herkent!

Herken de drie meest voorkomende signalen van een beroerte:
– Scheve mond?
– Verwarde spraak?
– Verlamde arm?
Bel 112! Ook als deze symptomen weer verdwijnen. Een snelle behandeling kan blijvende schade voorkomen/beperken.

Wat kunnen wij voor jou betekenen na een beroerte?
Na een beroerte start revalidatie. In het eerste half jaar is de kans op herstel het grootst. Daarom staan deze maanden in het teken van veel oefenen. In de daaropvolgende periode treedt vooral functioneel herstel op waarin om leren gaan met beperkingen centraal staat.
In onze praktijk kan Mitch u hierin begeleiden. Voor meer informatie zie: https://www.fysioteamrenkum.nl/neurorevalidatie/

Fysio Team Renkum werkt samen met andere disciplines om optimaal te functioneren binnen de thuissituatie. Dit overkoepelende netwerk is Stichting Thuis-Verder.