i

cardioPILATES

Cardiopilates bestaat uit een half uur conditietraining, afgewisseld met een half uur pilates oefeningen. In de pilates oefenmethode staat de ontwikkeling van het “powerhouse” centraal. Hiermee wordt de versteviging van rug, buik, binnenkant bovenbenen en billen aangeduid. De oefeningen worden aangevuld met natuurlijke bewegingen uit het dagelijks leven. Er wordt ingegaan op de overgangen tussen liggen, zitten en staan voor het trainen van  dagelijkse verrichtingen.

In de conditie training worden verschillende cardio apparaten met elkaar afgewisseld.  Hierbij trainen we voornamelijk het uithoudingsvermogen, het cardiovasculaire systeem. Dit is het hart- en vaatstelsel. Dit kunnen we trainen door  bewegingen wat langer vol te houden in een lichtere intensiteit.

De opbouw van de les bestaat uit een warming up, gevolgd door de pilates oefeningen en conditie training en er wordt afgesloten met een cooling down. De les geeft een combinatie van mobiliteit, lenigheid, kracht en conditie training.  Iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau.

Wil je zelf ervaren of cardiopilates bij je past? Neem dan contact met ons op voor een GRATIS proefles.